niedziela, 1 marca 2015

COŚ DO KAWY NA NIEDZIELNE POPOŁUDNIE - EKLERKI NIECO INNE

01.Marzec 2015


Witam. Dzisiaj, na niedzielne popołudnie proponuje eklerki, zrobione z ciasta francuskiego, nadziewane kremem waniliowym i śmietaną. Coś innego i w dodatku szybko się robi. Ja nazwałam je śnieżynki z kremem waniliowym.




ŚNIEŻYNKI Z KREMEM WANILIOWYM.



SKŁADNIKI;
 6 płatów ciasta francuskiego - mrożonego
1 budyń waniliowy
100 g serka homogenizowanego
1,5 szklanki mleka
3 łyżki cukru
200 g śmietany kremówki

PRZYGOTOWANIE:


Ciasto mrożone kroimy na 18 pasków i pieczemy w piekarniku na zloty kolor w temperaturze 180C.



 Po upieczeniu zostawiamy do przestygniecia.


 Gotujemy budyń, po ostygnięciu mieszamy z serkiem homogenizowanym, na jednolita masę i odstawiamy do lodówki na kilka minut.



 Przed podaniem kroimy nasze eklerki na pół i nadziewamy kremem .





 Ubijamy śmietanę na sztywno  i zdobimy nasze eklerki.


                                             SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz