Witam. Dzisiaj, na niedzielne popołudnie proponuje eklerki, zrobione z ciasta francuskiego, nadziewane kremem waniliowym i śmietaną. Coś innego i w dodatku szybko się robi. Ja nazwałam je śnieżynki z kremem waniliowym.
ŚNIEŻYNKI Z KREMEM WANILIOWYM.
SKŁADNIKI;
6 płatów ciasta francuskiego - mrożonego
1 budyń waniliowy
100 g serka homogenizowanego
1,5 szklanki mleka
3 łyżki cukru
200 g śmietany kremówki
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto mrożone kroimy na 18 pasków i pieczemy w piekarniku na zloty kolor w temperaturze 180C.
Po upieczeniu zostawiamy do przestygniecia.
Przed podaniem kroimy nasze eklerki na pół i nadziewamy kremem .
Ubijamy śmietanę na sztywno i zdobimy nasze eklerki.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz