Witam dzisiaj podzielę się starym przepisem , który nauczyła mnie moja babcia, jajecznicą na mleku.
Jest bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo delikatna.
JAJECZNICA NA MLEKU.
SKŁADNIKI;
1 litr mleka
4 jajka
szczypiorek
100 g bekonu lub kiełbasy, boczku wędzonego
pieprz
1 płaska łyżka mąki
PRZYGOTOWANIE;
Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, pokrojony szczypiorek, pieprz i mąkę.
Na patelni podsmażamy boczek. Musimy pamiętać ze do jajek nie dodajemy soli, gdyż boczek lub bekon jest wystarczająco słony.
Wlewamy masę jajeczną na patelnie i delikatnie mieszając smażymy. Tak około 5 minut.
Po tym czasie zdejmujemy z palnika i danie gotowe. Możemy serwować.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz