piątek, 20 marca 2015

JAJECZNICA IDEALNA NA ŚNIADANIE. ROBIŁAŚ KIEDYŚ NA MLEKU JEŚLI NIE TO SPRÓBUJ. POLECAM !!!

20 Marzec 2015



Witam dzisiaj podzielę się starym przepisem , który nauczyła mnie moja babcia, jajecznicą na mleku.
Jest bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo delikatna.









 JAJECZNICA NA MLEKU.




SKŁADNIKI;
1 litr mleka
4 jajka
szczypiorek
100 g bekonu lub kiełbasy, boczku wędzonego
pieprz
1 płaska łyżka mąki



PRZYGOTOWANIE;







 Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, pokrojony szczypiorek, pieprz i mąkę.


 Wszystko ubijamy mikserem do połączenia składników.







 Na patelni podsmażamy boczek. Musimy pamiętać ze do jajek nie dodajemy soli, gdyż  boczek lub bekon jest wystarczająco słony.



 


Wlewamy masę jajeczną na patelnie i delikatnie mieszając smażymy. Tak około 5 minut.



Po tym czasie zdejmujemy z palnika i danie gotowe. Możemy serwować.



                                                                    SMACZNEGO !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz