czwartek, 12 marca 2015

SZYBKA KARKÓWKA W CEBULI. NIE MASZ POMYSŁU NA OBIAD ZOBACZ !!!

12 Marzec 2015



Witam dzisiaj proponuje szybką karkówkę na obiad, lub do chleba. Myślę, że każdy ma  własne sposoby robienia karkówki, jednak postanowiłam podzielić się z Wami sposobem, jak szybko zrobić tę pieczeń.






SZYBKA KARKÓWKA.




Porcja dla 3 osób.

SKŁADNIKI;

3 kawałki karkówki
2 cebule
majeranek
sól
pieprz
papryka
zioła prowansalskie
1 rękaw do pieczenia
trochę oleju


PRZYGOTOWANIE;
 


  Cebule obieramy i kroimy w piórka.






Do rękawa wkładamy karkówkę na płasko, polewamy olejem, układamy cebulę następnie posypujemy solą, pieprzem, ziołami i papryką. Delikatnie rozmasowujemy i zamykamy woreczek.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.



 Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i pieczemy 1 godz.



Po godzinie wyjmujemy mięso  z woreczka i jeżeli jest jeszcze twarde to wstawiamy do piekarnika na parę minut.Musimy kontrolować żeby karkówka się nie przypiekła, można polewać sosem z pieczeni.


                                                  SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz