Witam dzisiaj proponuje szybką karkówkę na obiad, lub do chleba. Myślę, że każdy ma własne sposoby robienia karkówki, jednak postanowiłam podzielić się z Wami sposobem, jak szybko zrobić tę pieczeń.
SZYBKA KARKÓWKA.
Porcja dla 3 osób.
SKŁADNIKI;
3 kawałki karkówki
2 cebule
majeranek
sól
pieprz
papryka
zioła prowansalskie
1 rękaw do pieczenia
trochę oleju
PRZYGOTOWANIE;
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Do rękawa wkładamy karkówkę na płasko, polewamy olejem, układamy cebulę następnie posypujemy solą, pieprzem, ziołami i papryką. Delikatnie rozmasowujemy i zamykamy woreczek.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i pieczemy 1 godz.
Po godzinie wyjmujemy mięso z woreczka i jeżeli jest jeszcze twarde to wstawiamy do piekarnika na parę minut.Musimy kontrolować żeby karkówka się nie przypiekła, można polewać sosem z pieczeni.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz