Witam dzisiaj polecam roladki, na szybko, w innym wydaniu. Można podawać z ryżem, ale ja serwuje z makaronem.
WŁOSKIE ROLADKI W POMIDORACH.
Porcja dla 4 osób - ja robiłam z pół porcji
SKŁADNIKI;
8 kotletów wieprzowych
2 łyżki Pesto zielonej
3 łyżki serka z ziołami
4 plastry bekonu
60 g parmezanu
1 puszka pomidorów bez skórki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka bulionu warzywnego
PRZYGOTOWANIE:
Rozbijamy kotlety na bardzo cienkie plastry, kroimy bekon na mniejsze plastry, ścieramy ser na drobno.
W miseczce mieszamy Pesto z serkiem.
Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do pomidorów. W wodzie rozpuszczamy bulion warzywny.
Rozbity kotlet smarujemy masą serowa, nakładamy bekon i posypujemy serem. Zwijamy bardzo ciasno, tak jak gołąbki i spinamy wykałaczką.
Smażymy roladki na oleju ze wszystkich stron.
Dodajemy pomidory i bulion, posypujemy pieprzem i solą. Dusimy do miękkości.
Roladki najlepiej smakują z makaronem ale można serwować z ryżem.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz