wtorek, 10 marca 2015

WŁOSKIE ROLADKI W POMIDORACH.

10 Marzec 2015



Witam dzisiaj polecam roladki, na szybko, w innym wydaniu. Można podawać z ryżem, ale ja serwuje z makaronem.





WŁOSKIE ROLADKI W POMIDORACH.




Porcja dla 4 osób - ja robiłam z pół porcji
SKŁADNIKI;

8 kotletów wieprzowych
2 łyżki  Pesto zielonej
3 łyżki serka z ziołami
4 plastry bekonu
60 g parmezanu
1 puszka pomidorów bez skórki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka bulionu warzywnego


PRZYGOTOWANIE:



Rozbijamy kotlety na bardzo cienkie plastry, kroimy bekon na mniejsze plastry, ścieramy ser na drobno.





W miseczce mieszamy Pesto z serkiem.


Obieramy czosnek i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do pomidorów. W wodzie rozpuszczamy  bulion warzywny.




Rozbity  kotlet smarujemy masą serowa, nakładamy bekon i posypujemy serem. Zwijamy bardzo ciasno, tak jak gołąbki i spinamy wykałaczką.




Smażymy roladki na oleju ze wszystkich stron.





Dodajemy pomidory i bulion, posypujemy pieprzem i solą. Dusimy do miękkości.



Roladki najlepiej smakują z makaronem ale można serwować z ryżem.



                                          SMACZNEGO !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz