Witam, każdy z nas lubi gyrosa w rożnych formach, w bułce, picie czy z frytkami. Ja zaserwowałam ostatnio z ryżem. Jest delikatny i jak stwierdziła moja rodzina dietetyczny. Sami oceńcie.
RYŻOWY GYROS.
Porcja dla 3 osób.
SKŁADNIKI;
500 g gyrosa
200 g zazyków
200 g surówki obojętnie jakiej ja użyłam greckiej
pół główki sałaty lodowej
pomidor
ser feta
PRZYGOTOWANIE;
Sałatę kroimy w paski i płuczemy.Ser feta, pomidor kroimy w paski.
Smażymy mięso z gyrosa, ja kupiłam oryginalne już przygotowane do smażenia ale również można przygotować samemu.
Na talerzu układamy ugotowany ryż, potem sałatę mięso, ser feta, surówkę, zazyki i pomidor.
Danie gotowe.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz