Witam dzisiaj proponuje bardzo szybki obiad dla 2-3 osób.Są to klopsiki z warzywami w sosie koperkowym. Idealne dania dla małych jak i dla dużych łasuchów.
KLOPSIKI Z WARZYWAMI W SOSIE KOPERKOWYM
Składniki:
250 g mięsa mielonego
300 g mrożonych mieszanych warzyw -marchewki, groszku, kalafiora, kukurydzy
2,5 szklanki wody
1 łyżka koperku- może być mrożony
1 łyżeczka wegety
1 łyżka mąki
Przygotowanie:
1. Do garnka wlewamy wodę dodajemy wegetę i zaczynamy gotować. Z mięsa robimy małe klopsiki i wrzucamy do gotowanej wody, chwile gotujemy. Następnie dodajemy warzywa i koperek-dalej gotujemy.
2. Gdy warzywa będą miękkie , zaciągany mąka -1 łyżkę mąki rozpuścić w wodzie.
Do klopsików najlepiej smakują ziemniaki .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz