czwartek, 26 marca 2015

WĄTRÓBKA DROBIOWA MOJEJ BABCI. IDEALNA NA OBIAD ALE I NIE TYLKO.

26 Marzec 2015


Witam. Dzisiaj  podzielę się z Wami przepisem na wątróbkę drobiowa. Przepis jest w naszej rodzinie odkąd pamiętam. Kiedyś robiła babcia, potem mama a teraz ja serwuje swojej rodzinie. Polecam.







WĄTRÓBKA DROBIOWA NA MAŚLE.



Porcja dla 2 osób.
SKŁADNIKI;
400 g wątróbki drobiowej
2 cebule
majeranek - szczypta
sól - szczypta
pieprz - szczypta
masło
1 łyżeczka miodu



PRZYGOTOWANIE:


Kroimy cebule w drobne paski. Myjemy wątróbkę i kroimy w większe paski. Pokrojona wątróbkę przelewamy w durszlaku gorącą wodą.



 Smażymy cebule delikatnie na maśle, dodajemy przyprawy.


Gdy cebula będzie miękka dodajemy wątróbkę i miód. Lekko dusimy na małym ogniu.
Chodzi o to żeby nie smażyć mocno bo wątróbka będzie twarda ona musi lekko dochodzić.
Ja serwuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ale również smakuje znakomicie z chlebem.



                                                              SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz