Witam. Dzisiaj podzielę się pomysłem jak zrobić szybki obiad ze szparagami. Można serwować bez kotleta ale ja serwuje w komplecie. Palce lizać.
SZPARAGOWY SZNYCEL.
SKŁADNIKI;
4 kotlety schabowe
500 g szparag świeżych
4 plastry szynki gotowanej
majonez
opakowanie sosu holenderskiego
panierka
sól, cukier
pieprz
PRZYGOTOWANIE;
Szparagi obieramy, myjemy i gotujemy z odrobina soli i cukru około 4-5 minut. Musimy delikatnie gotować, żeby się nie połamały.
Płat szynki kroimy na pół, stawiamy stempel z majonezu. Na nim układamy 3-4 szparagi i zwijamy w rulonik.
Smażymy kotlety schabowe na nich układamy ruloniki szparagowe. Polewamy gorącym sosem holenderskim. Podajemy z ziemniakami. Gotowe.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz