niedziela, 31 maja 2015

SZPARAGI - KTO ICH NIE LUBI. SZYBKI OBIAD, CZYLI SZPARAGOWY SZNYCEL.

31 Maj 2015

Witam. Dzisiaj podzielę się pomysłem jak zrobić szybki obiad ze szparagami. Można serwować bez kotleta ale ja serwuje w komplecie. Palce lizać.






SZPARAGOWY SZNYCEL.


SKŁADNIKI;
4 kotlety schabowe
500 g szparag świeżych
4 plastry szynki gotowanej
majonez
opakowanie sosu holenderskiego
panierka
sól, cukier
pieprz

PRZYGOTOWANIE;


Szparagi obieramy, myjemy i gotujemy z odrobina soli i cukru około 4-5 minut. Musimy delikatnie gotować, żeby się nie połamały.

Płat szynki kroimy na pół, stawiamy stempel z majonezu. Na nim układamy 3-4 szparagi i zwijamy w rulonik.

Smażymy kotlety schabowe na nich układamy ruloniki szparagowe. Polewamy gorącym sosem holenderskim. Podajemy z ziemniakami. Gotowe.



                                                              SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz