niedziela, 3 maja 2015

LAZANIA Z WARZYWAMI W SOSIE BESZAMELOWYM. WARTA SPRÓBOWANIA. POLECAM !!!

3 Maj 2015

Witam. Dzisiaj proponuje lazanie w sosie beszamelowym. Przepis jest prosty w wykonaniu. Myślę, że nie jedną rodzinę mile zaskoczy. Gorąco polecam.










Porcja dla 2-3 osób.
SKŁADNIKI:
300 g mięsa mielonego
1 marchew
pół pora
1/4 selera
1 pietruszka
2 gałązki natki pietruszki
1 opakowanie sosu beszamelowego
2 opakowania Fix do lazanii
100 g sera żółtego

PRZYGOTOWANIE;


 Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.

 Podsmażamy mięso i dodajemy warzywa, lekko dusimy, następnie zaciągamy rozrobionym Fixem do lazanii.

 W drugim garnku podgrzewamy sos beszamelowy - nie gotujemy. Sosy są przygotowane.

 Na misce żaroodpornej wylewamy trochę sosu beszamelowego i układamy płaty makaronu.

.
 Następnie nakładamy sos warzywny i znowu polewamy sosem białym .Robimy kolejna warstwę płat makaronu ,sos warzywny ,sos biały i tak do kończenia produktów.Ostatnia warstwa zostawiamy sos warzywny i sos bialy .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C z termoobiegiem na 30 minut.
10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym żółtym serem. Gotowe.

                                                                    SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz