Witam. Dzisiaj proponuje lazanie w sosie beszamelowym. Przepis jest prosty w wykonaniu. Myślę, że nie jedną rodzinę mile zaskoczy. Gorąco polecam.
Porcja dla 2-3 osób.
SKŁADNIKI:
300 g mięsa mielonego
1 marchew
pół pora
1/4 selera
1 pietruszka
2 gałązki natki pietruszki
1 opakowanie sosu beszamelowego
2 opakowania Fix do lazanii
100 g sera żółtego
PRZYGOTOWANIE;
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
Podsmażamy mięso i dodajemy warzywa, lekko dusimy, następnie zaciągamy rozrobionym Fixem do lazanii.
W drugim garnku podgrzewamy sos beszamelowy - nie gotujemy. Sosy są przygotowane.
Na misce żaroodpornej wylewamy trochę sosu beszamelowego i układamy płaty makaronu.
10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym żółtym serem. Gotowe.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz