sobota, 20 czerwca 2015

DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI POD MARCEPANOWĄ POSYPKĄ. TEGO NIE DA SIE OPISAĆ TO TRZEBA SPRÓBOWAĆ.

20 Czerwiec 2015

Witam. Drożdżówki były ulubionym ciastem mojej babci. Mamy sezon na truskawki postanowiłam wykorzystać te owoce i zrobić trochę ulepszona formę drożdżówki.





DROŻDŻÓWKA Z BUDYNIEM I TRUSKAWKAMI POD MARCEPANOWA POSYPKĄ.


SKŁADNIKI:
ciasto na drożdżówkę przepis Tutaj.
300 g truskawek
150 g masy marcepanowej
1 łyżka masła
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki
1 opakowanie budyniu
mleko

PRZYGOTOWANIE;




 Wyrośnięte ciasto przekładamy na blachę .Smarujemy ciasto ugotowanym-zimnym budyniem. Kroimy truskawki na mniejsze kawałki i rozkładamy na cieście. Z masła, masy marcepanowej, cukru i mąki gnieciemy kruszonkę.




 Posypujemy ciasto kruszonką i zostawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy 45 minut w 180 C. Gotowe.

SMACZNEGO !!!

2 komentarze:

  1. Taka drożdżówka musiała smakować niebiańsko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak drożdżowe to tylko z owocem co daje pewność że nie będzie suche :) Pycha

    OdpowiedzUsuń