środa, 29 czerwca 2016

DOMOWE ZAZIKI. WARTO SPRÓBOWAĆ.

29 Czerwiec 2016

Witam. Mamy czas kiedy grilujemy i często kupujemy gotowe dipy do pieczonych kiełbasek lub karkówek.
Dzisiaj polecam mój sposób na szybki dip a la Zaziki. Łatwy w przygotowaniu a smakuje wyśmienicie. Możemy stosować również do kanapek lub krakersów.







 DOMOWE ZAZIKI.



SKŁADNIKI:
250g serka homogenizowanego naturalnego
300 g  jogurtu naturalnego
mały pęczek koperku
1 średni świeży ogórek
5-6  ząbki czosnku
sól, pieprz


PRZYGOTOWANIE:

 Ogórka obieramy i scieramy na tarce o dużych oczkach. Do miski wkładamy serek, jogurt i przecisniety przez praskę czosnek. Kroimy drobno koperek.

 Odciskamy z ogórków sok i dodajemy do masy. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Tak przygotowany dip przekładamy do pojemnika i zamykamy.Wstawiamy do lodówki na 1 godz.
A kiedy grilujemy są gotowe. Polecam.


                                SMACZNEGO !!!

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej!
    Zapraszam Cię serdecznie do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym- danie z kaszą w roli głównej. Do wygrania trzy książki Wandy Jackowskiej "Kaszomaniak"

    Zapraszam zatem serdecznie !
    http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/konkurs-kulinarny-przepis-z-kasza-w.html
    Pozdrawiam,
    Kaśka

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdecydowanie domowe dipy są najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychotka! Domowe sposoby są najlepsze!

    OdpowiedzUsuń